Update 13:58: Până la această oră, 59 de persoane au fost duse la audieri la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. În urma perchezițiilor au fost confiscate mai multe bunuri.
”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți angajați ai unei societăți comerciale ar fi sustras sau însușit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri și alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoștință despre proveniența ilicită a acestora”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.
Update: 09:37: Reprezentanții Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au confirmat pentru ziarul Libertatea că printre persoanele care urmează să fie aduse la audieri se află și militari.
”Se efectuează percheziții sub coordonarea Parchetului Militar București. Au avut loc 28 de percheziții în București și Ilfov, iar persoanele în cauză urmează să fie aduse la audieri. Având în vedere că dosarul este la noi, printre persoanele vizate se află și militari”, a declarat Daniela Dediu, purtător de cuvânt al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București pentru ziarul Libertatea.
Potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei, în jur de 200 de polițiști au pus în aplicare 28 de mandate de percheziție, acuzațiile fiind de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.
Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 de euro, mai transmit autoritățile.
Surse din poliție au declarat pentru Libertatea că printre persoanele vizate se numără angajați ai aeroportului, dar și pompieri și militari. La audieri sunt așteptate zeci de persoane și vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.
”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, se mai arată în comunicat.
Dosarul este instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București.
Update 09:00: O reacție a venit la scurt timp și din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Conducerea instituției a confirmat că printre persoanele vizate de percheziții se numără și mai mulți angajați ai aeroportului.
”CN Aeroporturi București și dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajații lor, precum și ai altor societăți comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliției. Autoritățile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză”, se arată în comunicatul CN Aeroporturi București, remis ziarului Libertatea.
De asemenea, reprezentanții instituției au mai spus că vor coopera în totalitate cu autoritățile în această anchetă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro