Prim-vicepreşedintele  Uniunii Bulgarilor din Banat (UBB), Velciov Yablatosche Stefan, susține că deputatul care reprezintă minoritatea în Parlament a votat pentru că ”ar fi un urmărit un interes personal”.

Pe numele Mihaelei Petronela Csokany, se arată în comunicatul de presă transmis de UBB, ar exista o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă din 18 ianuarie 2018.

Mai mult, liderul UBB susține că Petronela Csokany ester chiar în conflict cu formațiunea și minoritatea pe care o reprezintă în Parlament. ”Nu are şi nici nu a deţinut cabinet de deputat în sediul Uniunii Bulgare din Banat – Romania. De foarte mult timp, ea nu mai reprezintă interesele Uniunii Bulgare. Dezavuăm comportarea ei în calitate de deputat”, se arată în comunicatul de presă.

Codul penal a fost adoptat, miercuri, de Parlament. Pe lângă cei de la ALDE și PSD, minoritățile au avut votul decisiv. De la PSD și ALDE au lipsit 11 deputați, dar alți 9 le-au suplinit cartelele de vot la modificările controversate. Niciunul, însă, nu a vrut să dea explicații privind votul lor. Libertatea i-a întrebat despre susținerea Codului penal, însă aceștia aproape ne-au ignorat și au fugit. La propriu.

Urmărește-ne pe Google News