Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei, a fost citat azi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu adresele transmise Curţii Constituţionale pentru soluţionarea referendumului. Asta în condiţiile în care informaţiile trimise la CCR se contrazic.
Surse judiciare citate de realitatea.net spun că Manoloiu şi-ar fi depăşit cu bună ştiinţă atribuţiile atunci când a comunicat numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente destinate desfăşurării referendumului naţional
Evidenţa Populaţiei a comunicat Curţii Constituţionale, prin şeful său Constantin Manoloiu, că în listele electorale permanente utilizate la referendum au fost înscrise un număr de 18.292.514 persoane. A doua zi, chestorul Manoloiu a transmis o a altă adresă, în care face o precizare în care confirmă nereguli din bazele de date cu privire la cetăţenii români morţi sau aflaţi în străinătate; în final, a subliniat că datele pot afecta numărul total al cetăţeanilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente. Manoliu a mai scris că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, această atribuţie revenind exclusiv Autorităţii Electorale Permanente.
Reacţia lui Manoliu: „Nu-mi dau demisia, învinuirea vine şi se duce”
Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor a declarat, la ieşirea de la sediul Parchetului instanţei supreme, că nu îşi dă demisia şi că este un profesionist. Învinuirea „nu are relevanţă, ea vine şi se duce”, a spus Constantin Manoliu.