„Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile, afiliat confederaţiei reprezentative la nivel naţional, BNS – Blocul Naţional Sindical, organizează în data de 14.02.2019, începând cu orele 16:00, o acţiune de protest în faţa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din Bucureşti, Bulevardul Libertăţii nr. 14. Protestul are loc ca urmare a miilor de concederi abuzive, mascate obscur şi petrecute în ultimii ani, prin care tot mai mulţi lucrători au fost concediaţi, personalul a fost cu mult diminuat, volumul de muncă este înzecit mai mare pentru cei care au rămas salariaţi în companiile gigantului Telekom din România, dar au aceleaşi salarii mizere, încă de la angajare”, se arată într-un comunicat al Sindicatului, citat de Agerpres.
Sindicaliştii mai precizează faptul că prin protestul organizat astăzi intenţionează să tragă un semnal de alarmă şi asupra faptului că salariaţii sunt obligaţi să efectueze muncă neplătită, iar drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt încălcate.
„Deşi statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, are persoane desemnate în cadrul Consiliilor de administraţie la nivelul societăţilor gigantului Telekom, deşi a fost sesizat de către organizaţia sindicală despre aspectele menţionate, deşi ne-am adresat ministerului prin mai multe solicitări, în vederea comunicării deciziilor la care reprezentanţii acestuia ar fi trebuit să participe, se pare că ministerul este părtinitor cu companiile multinaţionale, la care este acţionar. (…) Prin protestul de pichetare al sediului MCSI, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra abuzurilor existente, a concederilor mascate, dar totodată asupra desconsiderării prevederilor legale în ceea priveşte Dialogul social sau cadrul CCM aplicabil, dar şi asupra abuzurilor din domeniul relaţiilor de muncă, asupra obligării salariaţilor la prestarea de muncă forţată şi neplătită (dovedită de instanţele judecătoreşti, dar paradoxal, nu şi de către instituţiile sesizate cu atribuţii de control), a dublului standard de tratament în materie de condiţii de muncă şi salarizare, precum şi asupra aplicării discreţionare a prevederilor OUG 79/2017”, se mai arată în comunicat.
Ieri, mii de taximetriști au protestat în fața Guvernului, dar și în țară, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal.
FOTO – Vlad Chirea/Arhivă
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro