Imediat după informaţia apărută în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, Consulatul General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene pentru a obţine date despre identitatea şi cetăţenia persoanei decedate, potrivit unui comunicat MAE transmis duminică.

Autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a tragediei petrecute pe 31 mai, precizează MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit, anunță MAE.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688).

Duminică, 23 iunie, la aproape o lună de la tragedie, a fost găsit trupul lui Cristian Casian Molnar, care plecase să sărbătorească împreună cu prietena sa Bianca Doros, 23 de ani, şi cu prietena sa Patrizia Cormos, 20 de ani, pe plaja Premariacco, pe râul Natisone.

Trupurile celor două tinere prietene fuseseră deja recuperate la 2 iunie, ele fiind înmormântate la Satu Mare.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News