Ministerul a explicat în ce stadiu sunt cele trei proiecte derulate cu asociația condusă de Alexandru Cumpănașu, 40 de ani, fost candidat la președinția României.

  • Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF. Potrivit ministerului, „după încetarea parteneriatului cu AID, ministerul a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare”.
  • Noi Perspective în Educație – NPE. Potrivit ministerului, „după încetarea parteneriatului cu AID, ministerul a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structură din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată”.
  • Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație. Potrivit instituției, „în acest proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție AI. I. Cuza din București. De asemenea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020”.

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța la sfârșitul lui 2019, pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Acest lucru nu l-a împiedicat, un an mai târziu, să fie selectat, prin Asociația pentru Implementarea Democrației, să implementeze un proiect de aproape patru milioane de lei din bani europeni la Primăria Alexandria.

La începutul anului, Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori, în cazul mesajelor de pe Tik Tok ale lui Alexandru Cumpănașu.

Foto: Inquam

 
 

Urmărește-ne pe Google News