„În sistemele performante de învățământ sunt evaluări săptămânale, evaluări lunare, evaluări semestriale (teze) și evaluări anuale. Contextul pandemiei ne obligă să fim mai responsabili și reperele de bune practici din sistemele performante de învățământ sunt relevante”, a afirmat ministrul educației într-un comunicat de presă.

Acesta a făcut apoi o paralelă între eliminarea tezelor și eliminarea impozitelor și a amenzilor.

„Dacă am face o petiție pentru eliminarea impozitelor și amenzilor, s-ar putea să strângă aproape 20 de milioane de semnături. Acest lucru ar însemna că trebuie eliminate impozitele și amenzile/înlocuite cu simple avertismente?”, a argumentat Sorin Cîmpeanu.

„Din considerente de ordin educațional, având ca temei argumente fundamentate pe studii ale specialiștilor în științele educației, Ministerul Educației menține tezele ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe ale elevilor”, a mai transmis demnitarul.

Pe 1 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele pentru semestrul I se vor putea da din 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus și la gimnaziu, și la liceu.

„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a VIII-a vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3”, a declarat ministrul interimar al educației.

Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News