Tudorel Toader a spus că fiecare instanță va avea câte o cabină de videoconferință, în acest sens fiind deja începută licitația pe SEAP.

”La nivelul anului 2018, erau circa 20.000 de deținuți în penitenciare, dinamica este fluctuantă. Avem circa 13.600 de funcționari publici cu statut special. Din cei circa 20.000 de deținuți, 15.800 au fost transferați – deplasați de la penitenciarul în care erau deținuți la instanță. Din 20.000 de deținuți, 15. 800 să aibă aceasta mobilitate înseamnă cheltuială foarte mare, gardienii care îi însoțesc și păzesc, înseamnă timp si cheltuială”, a declarat Toader.

Ministrul Justiției a explicat că dacă un deținut are o probemă și trebuie audiat în alt oraș, cu aceste cabine pentru videoconferință, judecătorul îl audiază, se consemnează și astfel se asigură celeritatea și se evită cheltuielile care nu se justifică.

Citește și: VIDEO&FOTO/ La 80 de ani, o fostă asistentă gătește săptămânal pentru oamenii străzii. Viața de poveste a unui om simplu, pentru care „nu pot” nu există

Urmărește-ne pe Google News