„Forțele Armate ale Federației Ruse vor lua măsuri prompte pentru dezafectarea întreprinderilor complexului industrial de apărare al Ucrainei, care produc, repară și restaurează armele folosite de naționaliști pentru a comite crime de război. Facem apel la cetățenii Ucrainei care lucrează la aceste întreprinderi, precum și locuitorii clădirilor rezidențiale din apropiere, să părăsească zonele potențial periculoase”, a transmis Igor Konașenkov, invocând o presupusă lovitură cu rachete ucrainene în Donețk, regiunea controlată de ruși.

Oficialul a mai declarat că vor continua „loviturile fără milă” asupra locațiilor în care se află presupuși mercenari străini ce luptă pentru Ucraina.

„Știm unde se află mercenarii străini în Ucraina. Aceștia vor continua să fie vizați, cum s-a întâmplat la poligonul militar Iavoriv, pe 13 martie. Nu ne va fi milă pentru mercenari, oriunde s-ar afla în Ucraina”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt.

Rușii au mai transmis că atacul de luni, 14 martie, de la Kiev, „a vizat distrugerea unui mare depozit de muniție pentru mai multe lansatoare de rachete, din incinta uzinei Antonov”. 

Duminică, Kremlinul confirmase atacul asupra bazei militare de la Iavoriv (35 de morți și 124 de răniți), iar un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a justificat acțiunea astfel: „180 de mercenari străini au fost uciși în atacul asupra centrului militar de antrenament. Multe arme care fuseseră furnizate de națiuni străine au fost distruse. Rusia își va continua atacurile asupra mercenarilor străini”.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, Markian Lubkivski, a declarat, pentru CNN, că „niciun străin nu a fost printre cei uciși în atacul asupra poligonului militar al Centrului Internațional de Menținere a Păcii și Securității din satul Starîci, districtul Iavoriv, regiunea Lviv”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News