Ministrul Sănătății a fost întrebat cum ar putea afla aparţinătorii pacienţilor cu COVID internaţi la Terapie Intensivă informaţii despre aceştia.
„Ne preocupă acest aspect, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy, care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă”, a explicat Mihăilă.
Mihăila a afirmat că sunt 14 spitale Covid și suport Covid în proiectul-pilot.
„Majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale. În acest moment se finalizează partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a mai spus ministrul.
Aplicație dezvoltată de un ONG și cedată gratuit
Întrebată cum a fost ONG-ul Geeks for Democracy pentru acest proiect, Mihăilă a răspuns: „În baza disponibilităţii! Nu doar că şi-au arătat disponibilitatea, dar au venit cu aplicaţia gata dezvoltată şi au solicitat Ministerului Sănătăţii să o ofere gratuit. Ministerul nu plăteşte nimic, ba mai mult au acceptat şi criteriile de siguranţă a datelor impuse de STS. Practic au cedat această aplicaţie care acum se află pe serverele STS”.
Foto: EPA
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro