Gabriela Firea a acuzat de „abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor” DSP București și conducerea Ministerului Sănătății.

„A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti, au spus că spaţiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării, că se duc la birou şi ne trimit avizul, dar acel aviz nu a mai venit”, a declarat primarul Capitalei pe 10 iunie.

Totodată, primarul general al Capitalei a spus că prin aceste acţiuni se doreşte atât blocarea unui proiect al său, cât şi ascunderea adevărului cu privire la situaţia infectărilor şi a dat asigurări că activitatea de testare va continua.

În replică, Ministerul Sănătăţii a spus că susţine, alături de DSP, „orice inițiativă de testare a populației pentru COVID-19, în condițiile legii, cu respectarea normelor de siguranță pentru o astfel de procedură medicală și a recomandărilor epidemiologice și știinţifice”.

Instituţia condusă de Nelu Tătaru a subliniat apoi că DSP a solicitat o serie de documente, dar că după ce aceste au fost analizate „s-a constatat că solicitarea ASSMB nu se încadrează în nici una din cerinţele legale, nefiind nici cabinet medical, nici punct extern de recoltare al unui laborator”.

Ministerul Sănătății atrage atenția că afirmațiile apărute în spațiul public privind “blocarea testărilor” sau “ascunderea adevărului” privind numărul de bolnavi infectați sunt rău-voitoare și total nefondate, venind din necunoașterea sistemului sanitar, a procedurilor, protocoalelor medicale și ghidurilor terapeutice.

Comunicat Ministerul Sănătăţii:

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a informat că astăzi, 11 iunie, s-a efectuat o nouă verificare în teren şi s-a constatat că „nu se desfăşoară nici un fel de activitate, locaţia fiind închisă”.

Ministerul Sănătății consideră că „afirmațiile apărute în spațiul public privind ‘blocarea testărilor sau ‘ascunderea adevărului privind numărul de bolnavi infectați sunt rău-voitoare și total nefondate, venind din necunoașterea sistemului sanitar, a procedurilor, protocoalelor medicale și ghidurilor terapeutice. Astfel de ‘știri false pot afecta pacienții, inducându-le o stare de nesiguranță nejustificată.”

 
 

Urmărește-ne pe Google News