În urma controlului DSP, medicul coordonator al centrului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Inspectorii DSP Suceava au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicația Rovaccinare pe baza CNP-ului și nici în listele de pacienți programați pentru ziua în curs. Listele cu pacienți pentru ziua în curs erau trimise pe WhatsApp de către medicul coordonator din DSP către directorul medical al spitalului și redirecționate mai apoi de acesta personalului care asigură paza centrului pentru a permite accesul în unitate al pacienților programați.
Ministerul Sănătăţii:
„În centrul de vaccinare, pacienții au fost primiți în baza programărilor printate sau mesajelor sms, iar în cazul pacienților programați de medicul de familie, pe baza declarației acestora”, se mai arată în comunicatul ministerului.
Centrul de vaccinare din cadrul spitalului a fost organizat pentru personalul medico-sanitar inclus în prima etapă de vaccinare, apoi activitatea centrului a fost prelungită pentru personalul din etapa a II-a. În municipiul Rădăuți nu există alte centre comunitare deschise, mai spun autorităţile.
5.000 de oameni, vaccinaţi pe zi în afara platformei
Într-un articol publicat sâmbătă, 23 ianuarie, Libertatea a arătat pe larg că, în perioada 18-21 ianuarie, au fost vaccinate în afara platformei naţionale peste 15.000 de persoane, iar DSP transmitea că nu se vor mai elibera vaccinuri, din cauza faptului că s-au programat prea mulți oameni în afara platformei.
Ulterior, pe 26 ianuarie, colonelul Gheorghiţă confirma informaţiile Libertatea şi anunţa amânarea cu 10 zile a primei doze pentru 35.000 de oameni din profesiile esențiale.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro