„Referitor la vaccinarea în şcoli, avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfăşurăm. Acolo unde se poate şi unde există cabinete medicale şcolare, medic şcolar şi dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele cabinete se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare”, a transmis Ioana Mihăilă.

Ea a arătat că atenția centrele de vaccinare cu activitate redusă se poate concentra pe vaccinarea elevilor.

„În special în oraşe avem centre de vaccinare care au timp, nemaiavând acum atât de multă activitate, să se mobilizeze către şcoli, iar la şcolile unde există un centru de vaccinare în imediata proximitate, reprezentanţii şcolii informează şi programează copiii, părinţii şi cadrele didactice la vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății.

Oficialul a precizat că urmează să fie nominalizate persoane de contact în fiecare şcoală care iau legătura cu școlile și părinţii pentru a organiza campanii de informare şi pentru a pune în legătură specialiştii cu părinții.

Ioana Mihăilă a precizat că și părinţii ar trebui să solicite unităţilor de învăţământ informaţii legate de situaţia imunizării profesorilor.

„Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi”, a afirmat ea. 

Tot luni, ministrul sănătății s-a răzgândit în privința măștilor textile în școli. Ele vor fi permise doar la clasele primare. Noul an școlar începe pe 13 septembrie, iar oficialii au schimbat măsurile pentru a permite desfășurarea cât mai mult timp a orelor cu prezență fizică.

 
 

Urmărește-ne pe Google News