„Am moştenit acest buget, sumele sunt foarte mici, undeva la 13 milioane de lei, dar poţi să faci şi cu bani puţini lucruri mari. Adică, dacă ai o strategie bine pusă la punct, cred o să reuşim să realizăm şi aceste lucruri pe care ni le-am propus.  Categoric, este o sumă care nu mă mulţumeşte”, a spus ministrul, potrivit Agerpres, precizând că în maxim două luni şi jumătate se va finaliza un clip de promovare a României.

”Am cerut lucrul acesta şi, spre surpriza mea, mi s-a adus un clip din 2012, care era depăşit, spun eu. Am încheiat un parteneriat cu Universitatea de Teatru şi Film astfel că, împreună cu ei, vom realiza acest film şi vom ieşi cu un nou clip de promovare”, a afirmat ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă.

Ghidul turistic va fi accesat pe site și printr-o aplicație pe telefonul mobil

Bogdan Trif a spus că ghidul ca putea fi accesat atât pe un site, cât şi printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil.

„Este important ca omul să poată să aibă acces la informaţie, să ştie ce obiective turistice există în ţara noastră, cu alte cuvinte să îşi cunoască ţara mai bine, să poată să îşi aleagă el inclusiv traseul pe care îl doreşte. Este important acest lucru pentru că nu am avut această modalitate de promovare. (…) În mai multe limbi de circulaţie internaţională şi, bineînţeles, o să fie şi într-o limbă asiatică. (…) Este o ţintă a noastră să aducem cât mai mulţi turişti şi din această zonă. Să nu uităm că doar China exportă, scuzaţi-mi expresia, anual 120 de milioane de turişti. Este strigător la cer că noi reuşim să atragem an de an un număr foarte mic, anul trecut au fost doar 35.000 de turişti din această ţară. Este un target al nostru, mai ales că avem un parteneriat special cu China. Am reuşit, mai mult decât atât, anul acesta să diminuăm perioada de emitere a vizelor pentru România pentru cetăţenii chinezi. Se pot face inclusiv on-line, iar durata medie este undeva la 48 de ore”, a declarat Trif.

Pachetele turistice vor fi garantate prin lege

Ministerul își propune ca pachetele de servicii turistice să fie garantate prin lege, fiind pe circuitul de avizare ordonanţa de garantare a pachetelor de servicii turistice.

”Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie, scuzaţi-mi expresia neministerială, ţepuit de unii şmecheri, adică ei plătesc vacanţele, concediile, agenţiile de rea-credinţă le utilizează banii în alte scopuri, după care intră în insolvenţă, iar cetăţeanul român rămâne şi fără bani, şi fără vacanţe. Mai mult decât atât, am avut cazuri anul trecut când au rămas şi în alte colţuri ale lumii şi nu am avut nici bani să îi aducem înapoi, să îi repatriem. Prin acest sistem de asigurare, cetăţeanul român, turistul român o să fie protejat sută la sută, iar în caz de probleme,(…), trebuie să avem şi un fond de repatriere a lor”, a adăugat Trif.

Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare

 
 

Urmărește-ne pe Google News