LIVE TEXT:

-„Eu mă ocup de aspecte care ţin de Evoluţia Ununii Europene. Eu mă raportez la doamna prim-ministru. Avem nevoie să înțelegem că astăzi nu suntem izolați şi că trebuie să participăm.”

-„Nu credem că Uniunea Europeană trebuie să separe statele membre. Avem un dialog special cu țările care fac parte din nucleul dur.

-„Avem un parteneriat special cu Franța. România sprijină inițiativele recente ale președintelui Macron.”

-„Putem intensifica relațiile cu Germania.”

-„România nu-şi dorește o Europă cu mai multe viteze. Nu dorim discriminări. România este una dintre primele state care a aderat la PESCO, a susţinut procurorul european.”

-„Dacă vorbim despre Schengen, doar un element tehnic nu este respectat atunci când vine vorba despre aderare. Sunt un puternic susținător al aderării României.”

-„România a vrut de peste 20 de ori să supună la vot aderarea noastră şi a Bulgariei la Schengen. Dar ne-am retras pentru că aveam susținerea tuturor.”

-„Olanda trebuie să aibă un vot în Parlament, iar noi trebuie să fim proactivi. România este tehnic în spațiul Schengen și poate contribui la reforma Schengen dacă suntem înăuntru.”

-„La Comisia Europeană s-a vorbit despre crearea unor fonduri pentru sprijinirea țărilor care vor să adere la zona euro. Vrem să profităm de existența unui asemenea fond. Pregătim o strategie.”

-„România este în grafic cu pregătirile pentru preluarea președinției Uniunii Europene. În fiecare județ va fi câte o reuniune  tehnică. Este un efort administrativ uriaș. Anul trecut au fost o serie de concursuri, dar fiecare minister în parte va recruta. Vorbim despre 200 de posturi suplimentare în sistemul public.”

-„Reclădim departamentele de afaceri internaționale și relații europene.”

-„Lucrăm cu instituțiile europene pentru a folosi experții români pe timpul președinției României.”

-„Lucrăm foarte aproape cu președinția Bulgară pentru a afla cât mai multe de ei.”

-„Dezbaterea din Parlamentul a fost inițiată de un grup politic, Grupul verzilor. Politizarea a afectat dezbaterea și nu s-au putut discuta aspectele tehnice. ”

-„Guvernul României este prezent, ascultă. Poate că nu avem mereu cele mai bune răspunsuri.”

-„Eu trebuie să vă spun că am solicitat întâlniri cu doamna comisar pentru Justiției, dar nu i-a permis programul. Intervenția finală a fost mai calmă, mai echilibrată. Statul de drept este important pentru toată lumea, să nu denaturăm dezbaterile. Vom dialoga foarte bine cu doamna comisar pentru Justiției. Recomandările se referă la o atitudine, la o percepție. Nu am remarcat discuții despre text, despre articole din legile Justiției care ar putea fi remediate. Democrația românească funcționează pentru că există mecanisme de control. România demonstrează că respectă aceste mecanisme.”

-„România îşi propune să participe activ la dezbaterile privind viitorul Europei.”


Victor Negrescu a fost numit în funcție în luna iunie a anului trecut. A făcut parte din guvernul Mihai Tudose, iar acum își continuă mandatul în guvernul Viorica Dăncilă.

Victor Negrescu a devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunţat la mandat.  A fost și consilier de comunicare şi relaţii cu presa la Camera Deputaţilor din Parlamentul României (2007-2008), funcţie ocupată şi la Parlamentul European (2008-2009), consilier personal în cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News