„Am convenit cu procesatorii şi comercianţii prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârşitul lunii ianuarie 2024, ţinând cont şi de faptul că vin sărbătorile de iarnă”, anunţă ministrul Florin Barbu, într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii.

De asemenea, „de comun acord cu procesatorii şi comercianţii, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat”, a adăugat Florin Barbu.

Florin Barbu a precizat că „este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători şi nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”.

„Propunerile făcute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori şi comercianţi, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparenţă, avizare si adoptare”, se mai arată în postare.

Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanţii procesatorilor şi comercianţilor pentru a discuta, cu toate părţile implicate, modalităţile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază, precum şi extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanţul de procesare-distribuţie-comercializare.

La 1 august a intrat în vigoare ordonanţa de plafonare a adaosului comercial, iar anumite alimente, precum pâinea, laptele, fructele, legumele şi carnea, ar trebui să fie mai ieftine.

Citește și: KILOGRAMUL de 900 de GRAME. Cum ne ard la buzunar companiile care scad gramajul la produse. În Franța se marchează produsele micșorate, în România, nu

 
 

Urmărește-ne pe Google News