În ultima perioadă, industria alimentară din țara noastră a fost atinsă de scandaluri legate de calitatea produselor care se comercializează în România. Printre acestea, cazul Brădet, companie de lactate în produsele căreia a fost descoperită bacteria E. Coli, cel al calității apei îmbuteliate, dar și cel de la un supermarket din Arad unde un angajat a fost obligat să vândă carne expirată spălată cu detergent și oțet.
Într-un interviu pe care l-a acordat pentru Ziarul Financiar, ministrul Agriculturii a spus lucrurilor pe nume în privința acestor situații care pun în pericol consumatorii.
„România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“, a spus el.
„Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare.
Statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, a adăugat Achim Irimescu.