„Evident, noi am riscat viaţa piloţilor noştri, a tinerilor noştri zburând cu aceste avioane, pentru că aceste avioane nu corespund practic la ceea ce astăzi se întâmplă, la misiunile de care este nevoie astăzi”, a afirmat Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.

El a precizat că „fondurile nu au permis mai mult decât modernizarea acestor aparate de zbor şi consecinţele se văd acum”.

Întrebat dacă incidentul aviatic ar putea avea legătură cu conflictul dintre Rusia și Ucraina, Vasile Dîncu a răspuns: „Este absolut exclus, nu există nicio dovadă şi nu există nicio circumstanţă care să ducă la această concluzii. Toate sunt scenarii de science-fiction”.

Legat de ancheta în acest caz, ministrul a explicat că „nu putem să luăm în calcul decât starea tehnică, starea vremii, evident, managementul acţiunii. Sunt trei dimensiuni pe care se face această anchetă”. „Ce putem să facem acum este o anchetă corectă şi cât mai rapidă, ca să prevenim ca aceste tragedii să nu se mai întâmple, să nu se repete”, a mai spus Dîncu.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal in rem, adică privind fapta, nu persoana, pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor privind securitatea în muncă după ce un MiG 21 LanceR s-a prăbușit, urmat apoi de un elicopter IAR 330-Puma, în judeţul Constanţa. Opt militari şi-au pierdut viaţa după incidentele aviatice de miercuri seară, 2 martie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News