„După ce m-am gândit mult timp, în aceste zile dureroase, am decis să demisionez irevocabil din postul meu de ministru al culturii”, a scris Sangiuliano într-o scrisoare adresată premierului Giorgia Meloni, notează Agerpres.

El a adăugat că va sesiza parchetul ca să își apere reputația şi pentru „a demonstra transparenţa mea absolută şi că am acţionat în mod corect”, fără a preciza cine va fi vizat de plângerea sa.

Sangiuliano este primul ministru din guvernul Meloni care a demisionat. Acest lucru are loc cu mai puţin de două săptămâni înaintea unei reuniuni a miniştrilor culturii din ţările G7, prezidat de Italia, care va avea loc între 19-21 septembrie.

„Îi mulţumesc sincer lui Gennaro Sangiuliano pentru munca extraordinară realizată până acum, care a permis guvernului italian să obţină rezultate importante în relansarea şi promovarea marelui patrimoniu cultural italian”, a transmis premierul Giorgia Meloni.

La finalul lunii august, Maria Rosaria Boccia, o femeie de 41 de ani, a scris pe reţelele sociale despre relaţia lor și a precizat că a fost numită consilier al ministrului pentru evenimente majore, lucru negat de el. Atunci, Maria Rosaria Boccia a postat fotografii în care apare alături de Gennaro Sangiuliano la numeroase evenimente publice, dar a arătat și e-mailuri, și cărţi de îmbarcare.

Apoi, fostul ministru, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că totul s-a transformat într-o relaţie romantică în mai anul trecut, dar a susținut că a pus capăt relaţiei „la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august”, fără să precizeze dacă tot anul trecut sau anul acesta.

Urmărește-ne pe Google News