Ministrul economiei a spus că îi înțelege perfect pe cei care activează în acest domeniu.
“Eu îi înțeleg perfect, numai să înțeleagă și toți antreprenorii din acest domeniu că tot ce spun medicii cam trebuie să-i ascultăm… Dacă dânșii spun că acolo este o posibilitate de infectare mai mare, trebuie să-i credem. Ei se ocupă de sănătatea publică și nu putem să punem sub semnul întrebării ceea ce spun ei. Sunt convins că n-ar fi nimeni nebun să închidă HoReCa dacă n-ar fi nevoie”, a declarat Virgil Popescu pentru B1 TV.
Ministrul economiei a menționat că restaurantele vor fi închise doar în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la 1.000 de locuitori.
“Restaurantele vor rămâne închise doar în zonele în care cazurile sunt peste 3 la mia de locuitori, adică acolo unde lucrurile sunt înrăutățite. În rest, până la 50% din capacitate până în 1,5, 30% între 1,5 și 3 și după 3 vorbim de închis. Până la urmă e vorba de protejarea noastră a tuturor și de acolo nu trebuie să facem rabat”, a declarat ministrul economiei.
Virgil Popescu a anunțat că ministerul pe care-l conduce se gândește la o formă de ajutor pentru cei din sectorul HoReCa.
“În general, marea majoritate din sectorul HoReCa sunt antreprenori români, IMM-uri românești, care nu se pot compara cu multinaționalele. Evident că o să gândim o formă de ajutor pentru cei din HoReCa.
Evident că putem gândi un șomaj tehnic și pentru perioada următoare, dacă lucrurile se înrăutățesc și din ce în ce mai multe restaurante în interior se vor închide. Evident că vom susține sectorul HoReCa, nu vom lăsa oamenii să rămână fără salarii în această perioadă: evident că vom lua măsuri”, a conchis ministrul economiei.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro