Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile pe care le luăm vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, și nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări să fie menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic”, se arată în comunicatul de presă, emis de Ministerul Educaţiei și citat de Observator TV.

Totodată, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că se află în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă.

În schimb, sindicaliştii precizează că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.

Ce se va întâmpla luni, 5 martie, în timpul simulării Evaluării Naționale? Explicațiile unui lider FSLI!



CITEȘTE ȘI…

Simularea Evaluării Naționale va fi boicotată luni de sindicate. FSLI: „În 1.100 de şcoli va fi boicotată simularea”

Ce este inteligența emoțională și cum ne influențează în dragoste și la serviciu. Psihologul Libertatea explică