Cîmpeanu a subliiat că notele nu vor dispărea complet, dar se va pune mai degrabă accentul pe competențe, iar școala va fi mai „prietenoasă” cu elevii.
„În momentul de faţă, în şcoala românească se aleargă mult prea mult după note, după note care înseamnă din ce în ce mai puţin. Deci, pe această parte de evaluare schimbările au acest scop”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
El a afirmat apoi că prin aceste schimbări paote fi mutat „accentul de pe note pe competenţele pe care copiii trebuie să le dobândească în şcoală ”.
„Notele nu dispar, dar ele au fost supralicitate, le-am dat mult prea multă importanță. Notele evaluează cunoștințele, notele evaluează foarte ușor capacitatea de a memora”, a spus Sorin Cîmpeanu.
„În acest fel facem şcoala şi mai prietenoasă pentru elevi, pentru că ne dorim ca elevii să fie atraşi de şcoală şi să nu fie aceia care resping şcoala şi consideră mersul la şcoală o corvoadă. Notele vor fi mai relevante şi vor reflecta mult mai fidel competenţele pe care le-a dobândit fiecare elev”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
Începând cu această toamnă, elevii nu vor mai învăța în trimestre sau semestre, ci în cele 5 module de învățare intercalate cu 5 vacanțe.
De asemenea, s-a renunțat la obligativitatea susținerii tezelor semestriale și se va încheia o singură medie la finalul anului școlar. Elevii vor putea să aibă cel mult 7 note la o materie și minimum 4 vor fi trecute în catalog.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro