„Redeschiderea școlilor începând din semestrul al doilea nu va depinde de cât de mulți profesori vor fi de acord cu vaccinarea anti-COVID, ci de cât de mult va scădea rata de incidență a cazurilor de COVID-19”, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Cu siguranță, principalul parametru în decizia pentru redeschiderea școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare, după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Există așteptări cu privire la creșteri în ceea ce privește rata de infectare. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative, dar acest lucru îl putem vedea abia după jumătatea lunii ianuarie, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu suficient timp înainte de 8 februarie, începerea semestrului doi.
Sorin Cîmpeanu:
Ministrul educaţiei a mai spus că sunt peste 200.000 de elevi care nu au făcut școală online pentru că nu au avut acces fie la echipamente, fie la internet, iar pentru aceștia, în primul rând, se vor face ore de educație remedială.
Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă.
Sorin Cîmpeanu:
Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială. Ministrul educației spune că au fost identificate deja fondurile necesare, este vorba despre 30 de milioane de euro, bani europeni.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro