Ministrul Educației a explicat că, dacă se vor înregistra mai multe cazuri de infectări cu coronavirus într-o școală, atunci aceasta va trece în scenariul roșu, cursurile urmând să se desfășoare în sistem online.

”Există o dinamică și raportările acestea trebuie să vină din partea Direcției de Sănătate Publică înspre școală, deci școala trebuie să afle de la Direcția de Sănătate Publică în ce scenariu vor trece”, a declarat Monica Anisie la B1 TV.

”Dacă apare un caz într-o școală, un caz de îmbolnăvire într-o clasă dintr-o școală, acea clasă trebuie să își suspende desfășurarea cursurilor față în față, dar continuă în scenariul roșu, adică în sistem online. Dacă sunt mai multe cazuri într-o școală, atunci școala respectivă trece în scenariul roșu”, a adăugat ministrul Educației.

În legătură cu Direcțiile de Sănătate Publică și cu Inspectoratele Școlare, Monica Anisie a spus că a constatat ”o situație de responsabilitate majoră” și că ele au fost ajutate în ceea ce privește demersurile pentru redeschiderea școlilor de autoritățile publice locale și de prefecții județelor.

De asemenea, Anisie a precizat că, în cazuri punctuale, există la ministerul Educației o linie Tel Verde, atât pentru părinți, cât și pentru copii.

”Dacă sunt cazuri punctuale, noi avem, la Ministerul Educației, o linie de Tel Verde pentru părinți și pentru elevi. Rugămintea mea este ca toată lumea să ne transmită pentru a putea interveni rapid dacă sunt situații punctuale”, a conchis Monica Anisie.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News