„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu”, a spus Sorin Cîmpeanu, aflat la Liceul Sfântul Sava din București, potrivit news.ro.

„Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă”, a adăugat el.

Potrivit ministrului, ceea ce contează sunt „competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului”.

„Școala se face pentru ca elevii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală, cât şi profesională, pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a mai afirmat el, la Liceul Sfântul Sava din București.

Anul şcolar 2022-2023 a început luni, 5 septembrie, cu 10 zile mai devreme față de data obișnuită și cu multe schimbări față de anii trecuți. Printre altele, vor fi cinci module, nu două semestre ca până acum, însă numărul săptămânilor de şcoală rămâne acelaşi. De asemenea, tezele nu mai sunt obligatorii, iar elevii vor avea o singură medie pe an la fiecare materie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News