„În mediul privat sunt 5,6 milioane de salariaţi, avem 1.260.000 de bugetari, deci abordarea că mediul privat ţine în spate doi bugetari sau trei bugetari şi nu ştiu câţi pensionari este total incorectă. Şi vă spun de ce: din perspectiva, de exemplu, a contribuţiilor de asigurări sociale (…) o să observaţi că 32% din volumul contribuţiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari. Totuşi, 1.200.000 de oameni îşi realizează 32% din acel volum, la asigurări sociale de sănătate, 28%”, a spus Adrian Câciu în cadrul unei conferințe de la Giurgiu.
Ministrul finanțelor afirmă că angajații nu ar trebui abordați în funcție de mediul din care provin, ci din perspectiva „eficienţei productivităţii muncii, la cum ajută fiecare dintre ei ca mediul economico-social să crească”.
„Există discuția că cei din zona bugetară au o constantă a locului de muncă”, a mai spus Câciu, invocând măsurile de sprijin pentru economie adoptate recent.
„Inclusiv această măsură care intră de la 1 iunie cu creșterea voluntară a salariului minim este o măsură, din punctul nostru de vedere, de solidaritate. Dacă antreprenorul reușește să găsească spațiul financiar prin care să crească salariile, statul se consideră solidar cu acest efort, în sensul în care nu mai percepe taxe pe această diferență”, a spus Câciu, adăugând că „cea mai bună protecţie socială se face prin locul de muncă, în sensul în care e cel mai sigur pentru orice cetăţean să aibă un loc de muncă sigur şi stabil”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro