Cine este Hashem Safieddine

Hashem Safieddine, un oficial de top al Hezbollah, era așteptat să îi succeadă lui Nasrallah.

După uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah în bombardamentele israeliene asupra suburbiilor Beirutului, se punea întrebarea cine va conduce mai departe gruparea libaneză. Unul dintre numele vehiculate a fost cel al lui Hashem Safieddine.

Hashem Safieddine conduce consiliului executiv al Hezbollah, poziție din care supraveghează afacerile politice ale grupării, și face parte din Consiliul Jihad, care gestionează operațiunile militare ale Hezbollah.

Safieddine a fost desemnat terorist în 2017

Văr cu Nasrallah, Safieddine este, la rândul său, cleric și poartă turbanul negru care indică faptul că este un descendent al profetului Mahomed. Potrivit lui Phillip Smyth, un expert care studiază milițiile șiite susținute de Iran, Nasrallah „a început să-i croiască (lui Safieddine) poziții într-o varietate de consilii diferite din cadrul Hezbollahului libanez”.

De asemenea, specialiștii spun că legăturile sale de familie și asemănarea fizică cu Hassan Nasrallah, precum și statutul său religios de descendent al lui Mahomed, câtăresc în favoarea sa.

Hashem Safieddine a fost desemnat terorist, în 2017, de către Departamentul de stat al SUA.

știrea se actualizează

Urmărește-ne pe Google News