„Libanul se confruntă în prezent cu o criză, care îi amenință însăși existența”, a spus Abdallah Bou Habib în timp ce se adresa Adunării Generale a Națiunilor Unite.

„Este nevoie o intervenție internațională urgentă înainte ca situația să scape de sub control cu ​​efect de domino, făcând această criză imposibil de stăpânit”, a continuat ministrul libanez de externe, care a avertizat că actualul conflict s-ar putea „transforma într-o gaură neagră care va înghiți regiunile, pacea și securitatea internațională”.

„Criza din Liban amenință întregul Orient Mijlociu cu ce este mai rău, dacă situația rămâne așa cum este în prezent și dacă lumea rămâne impasibilă. Dorim să reiterăm astăzi apelul nostru pentru o încetare a focului pe toate fronturile”, a precizat Abdallah Bou Habib.

Potrivit ministului libanez de externe principala cauză a instabilității în regiune vine din lipsa unei soluții permanente la ocuparea teritoriului palestinian de către Israel.

„A revendica orice altceva ar fi o pierdere de timp”, a conchis Abdallah Bou Habib.

Între timp, luptele dintre Israel și Hezbollah continuă. Armata israeliană a anunțat că a lovit aproximativ 220 de ținte Hezbollah în Liban pe tot parcursul zilei de joi, inclusiv siturile de infrastructură ale grupului, lansatoare și facilități de depozitare a armelor.

Declarația vine pe fondul unui alt val de schimburi de focuri peste granița Israel-Liban între Forțele de Apărare ale Israelului și gruparea militantă susținută de Iran.

Potrivit armatei israeliene, Hezbollah a tras joi peste 150 de proiectile, declanșând sirene în Israel. Hezbollah a confirmat că a efectuat mai multe atacuri în nordul Israelului cu rachete și drone.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News