O pasarelă s-a prăbușit peste calea ferată în apropiere de gara Ploiești Vest, prin care trec toate trenurile care pleacă din București și merg către Brașov și apoi mai departe, spre Ardeal. Traficul feroviar a fost întrerupt miercuri dimineață într-unul dintre cele mai importante noduri feroviare.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat că a fost în permanență notificat în privința incidentului și că urmează să fie reluatp circulația și pe cel de-al doilea fir.

”Deja s-a deschis circulația. În 5 ore a fost degajată una dintre linii, se circulă deja pe calea ferată. Urmează să se pună în circulație și cel de-al doilea fir. Am fost informat permanent cu privire la situație”, a spus Șova, care nu a răspuns însă la intrebarea legată de posibilitatea producerii unor astfel de accidente asemănătoare pe viitor.

Pasarela prăbușită peste liniile ferate din apropierea gării Ploiești, grea de zece tone, va fi dezmembrată pentru a putea fi îndepărtată. Muncitorii au început deja să taie colosul de fier care miercuri dimineață a căzut, în mod cu totul neașteptat peste șinele de cale ferată, rupând firele de contact. Între timp, conductele de termoficare ce treceau peste pasarelă sunt la locul lor, muncitorii care au început dezmembrarea uriașei bucăți de metal lucrează pentru dezmembrare, iar compania care le are în administrare susține că agentul termic a fost „rerutat”.


Citește și: JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 5: Sub amenințarea mașinilor capcană – VIDEO

 

Urmărește-ne pe Google News