Ministrul de Interne, Marcel Vela, a evitat sâmbătă, contactat de Libertatea, să explice cine l-a chemat din concediu pe chestorul Liviu Vasilescu, pentru a se întâlni cu clanul Duduienilor înaintea înmormântării lui Emi Pian, după cum susține Poliția Română, într-un comunicat de presă publicat tot astăzi.

Ministrul nu a răspuns nici la întrebarea dacă a fost informat înainte de intenția șefilor Poliției de a organiza o asemenea întâlnire nocturnă cu clanul Duduianu.

“Sunt situații operative pe care nu pot sa le comentez, dosarele de acțiune și cercetare împotriva grupărilor infracționale fiind clasificate și în derulare”, a transmis Vela, ziarului.

În plus, acesta a subliniat că totul s-a desfășurat legal, iar scopul întâlnirii a fost îndeplinit.

“A fost explicată vineri de conducerea poliției misiunea respectivă, dar și scopul urmărit la momentul respectiv, conform procedurilor legale, scop care a fost și urmărit, și atins (evitarea violențelor și a pericolului infecțiilor cu noul coronavirus)”, a adăugat acesta.

Citește și Poliția spune că șeful ei a tratat cu Duduienii pentru că era singurul ofițer disponibil: ”A fost singura soluție operativă eficientă. Trist, dar adevărat”

foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News