„Am să spun un lucru. Astfel de inundații nu pot fi evitate. Astfel de situații nu pot fi evitate, când avem în 24 de ore 225 de litri pe metru pătrat, cum am avut la Amzacea, în județul Constanța. Sau la fel cum am avut aici. În 2013, la fel, în 24 de ore au fost peste 200 de litri pe metru pătrat. Inundațiile nu pot fi evitate, însă e adevărat că putem limita pagubele pe care aceste inundații le produc și putem eficientiza modul în care intervenim”, a spus Mircea Fechet într-un interviu acordat în comuna Slobozia Conachi.

Ministrul a adăugat că localnicii au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert, așa că „au știut că urmează să se întâmple ceva grav”.

„Primul lucru pe care l-am întrebat când am discutat cu oamenii de aici, din această localitate, a fost dacă au fost avertizați azi noapte prin sistemul RO-Alert. Și toți mi-au spus că în jurul orei 12 noaptea au primit pe telefon această avertizare hidrologică și au știut că urmează să se întâmple ceva grav”, a spus Fechet.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip nowcasting de cod roşu de ploi abundente pentru mai multe localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi. Ciclonul Boris a adus și în țara noastră precipitații uriașe și acestea au făcut prăpăd în estul țării. Patru persoane au murit în urma viiturilor.

Urmărește-ne pe Google News