„Sunt doi oameni care au venit să muncească, să îşi câştige existenţa, la chemarea unui patron care a avut nevoie de oameni care să muncească în respectiva întreprindere”, a spus ministrul.

Violeta Alexandru a anunţat că a cerut informaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), cu privire la formele legale de muncă, pe care aceştia le au.

„Mă vor informa luni, la prima oră asupra rezultatului verificării făcute. Am avut mai multe discuţii cu preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare în comunitate faţă de aceste persoane”, a spus ea.

Violeta Alexandru a spus că o surprinde atitudinea acelor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să muncească, „uitând că şi românii noştri din afară sunt poate în pericol de a fi trataţi la fel”.

„Şi românii noştri din afară au nevoie să fie trataţi cu respect acolo unde muncesc, fără să li se spună de către orice cetăţeni din ţara europeană în care muncesc că nu ar vrea să le cumpere produsele pentru că sunt vândute de mâna unui român, sau nu ar vrea să mănânce pâine pentru că a fost făcută de un român”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a spus că trebui să ne gândim cu echilibru la aceste lucruri, mai ales că sunt foarte mulţi români care muncesc în afara ţării şi noi trebuie să îi respectăm pe străinii care vor să muncească la noi, la solicitarea unui patron.

„Dacă sunt aspecte legale referitor la modul în care au fost angajaţi, ITM îmi va comunica”, a spus ea.

Violeta Alexandru a mai spus că este decizia patronului societăţii comerciale în privinţa acestor persoane. „Îmi doresc mult ca în activitate să fie cât mai mulţi români, însă ce vor decide patronii, este o chestiune pe care fiecare o evaluează”.

Mai mulţi locuitori ai comunei harghitene Ditrău s-au revoltat după ce la brutăria din localitate au fost angajați doi bărbați din Sri Lanka, scrie Radio Cluj, care citează maszol.ro.

Oamenii chiar au solicitat Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea „afluxului” de imigranţi.

Aproximativ 300 de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Casa de Cultură din comuna Ditrău pentru a-și spune nemulțumirile față de aducerea în localitate celor doi muncitori.

Ședința a început, la îndemnul primarului, cu un moment solemn: toți cei prezenți au rostit „Tatăl nostru”, relatează Agerpres.

 
 

Urmărește-ne pe Google News