Conform lui Nelu Tătaru este nevoie de o lege a reformei în sănătate, care ar putea fi prezentată Parlamentului anul viitor.

„Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică”, a declarat Nelu Tătaru.

”Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a adăugat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a afirmat că a observat o „demotivare” a Direcţiilor de Sănătate Publică.

„Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. (…) Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Nelu Tătaru a mai precizat că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie: ”Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie”.

FOTO: Hepta

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News