Oficialul a arătat că nu există o evidență falsă privind numărul de astfel de certificate false. Anterior, secretarul de stat Andrei Baciu afirma că ministerul a sesizat organele de cercetare penală în ultimele săptămâni în cazul a 370 de persoane care au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.

Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidenţă clară câte certificate false au fost semnalat.

Ioana Mihăilă:

Ministrul a mai spus că sunt pacienți care ajung cu Covid la spital și recunosc abia când boala se agravează că au certificate false de vaccinare.

„Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Miercuri, 25 august, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a acuzat că sunt oameni imunizați fictiv, pentru a obține certificate, după ce a observat tot mai mulți pacienți „vaccinați” care ajung la spital cu forme severe de COVID.

„Te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doză unică și care se aruncă, dar primești certificat de vaccinare. Fenomenul există”, a precizat Cristian Oancea.

Poliția din Timișoara a anunțat că a fost deschis un dosar penal in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.

Urmărește-ne pe Google News