„Anul acesta, voucherele de vacanţă vin direct în sprijinul atât al cetăţenilor, dar mai ales în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro şi de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere şi fiecare voucher este în valoare de 1.450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. (…) Ne-am bucurat că ANAT-ul ne-a trimis şi un memoriu în acest sens, în care ne îndeamnă să nu renunţăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic. Deci, facem paşi înainte, poate într-un viitor apropiat vom recupera decalajul pe care România îl are referitor la ţările vecine”, a spus Trif, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit ministrului, agenţii economici din mediul privat doresc menţinerea acordării voucherelor de vacanţă.

„Este o discuţie, avem întâlniri cu mediul privat, şi-au exprimat dorinţa ca actualul sistem să rămână, vom discuta, aşteptăm să facem şi o evaluare spre sfârşitul anului, (…) să ne dăm seama de eficienţa acestor vouchere de vacanţă, adică la ce nivel a fost stimulat mediul privat, după care vom face o analiză şi bineînţeles că vom lua o decizie în acest sens”, a afirmat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat vineri, la Constanţa, un protocol de colaborare în privinţa promovării României ca destinaţie turistică, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ Mati, mărturii din infern. Bătrânii care au supraviețuit ascunși în casa lor albă. ”A început să bată vântul ca niciodată. Geamurile s-au spart și flăcările ne-au înconjurat…”

 
 

Urmărește-ne pe Google News