Potrivit articolului 139 din Codului Muncii, din 2012, salariații cu program de lucru obișnuit, de luni până vineri, beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Minivacanța de 1 decembrie 2018. Totuși, prevederile articolului 139 din Codul Muncii nu se aplică acelor locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă pe fondul caracterului procesului de producție sau specificului activității, conform articolului 141 al legii 53/2003 – actualizată.
Salariaților care nu beneficiază de zilele libere legal în minivacanța de 1 Decembrie li se asigură, în următoarele 30 de zile, compensarea cu timp liber corespunzător
Dacă aceste zile libere compensatorii nu se pot acorda, atunci angajatorul este obligat să ofere un spor de salariu de bază de cel puțin 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.
Minivacanța de 1 decembrie 2018. Așadar, angajații vor fi liberi 3 zile, de pe 30 noiembrie până în 2 decembrie, când vor putea aniversa Centenarul Marii Uniri.
Atenție, pentru 1 decembrie nu mai există locuri de cazare la Alba Iulia! Ce a rămas are prețuri ca la New York!
La Alba Iulia, Centenarul este omagiat cu un monument gândit pe vremea lui Ion Iliescu și care seamănă cu logoul Facebook.
Minivacanța de 1 decembrie. Calendarul zilelor libere până la finalul anului 2018:
- 30 noiembrie – Sfântul Andrei – vineri
- 1 decembrie – Ziua Națională a României – sâmbătă
- 25 decembrie – prima de Crăciun – marți
- 26 decembrie – a doua zi de Crăciun – miercuri
Citește și… GALERIE FOTO / Vedetele României, apariții spectaculoase la decernarea Premiilor TV Mania 2018