Citește și:
- Trenurile vor fi suplimentate de minivacanța de Rusalii
- Prognoza meteo pentru 1-5 iunie. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii
UPDATE 21:20: Vântul și ploile puternice au doborât, joi seara, mai mulți copaci pe Drumul Național 6, în localitatea Buda, județul Giurgiu. Traficul în zonă a fost blocat până la înlăturarea arborilor de pe șosea, notează Mediafax.ro.
„Din cauza condiţiilor meteo au căzut copaci pe nişte fire de energie electrică şi pe carosabil, pe DN 6, în zona localităţii Buda. Colegii de la Garda Mihăileşti au acţionat pentru deblocarea căilor rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cătălin Florin Neguţ, pentru sursa citată.
Circulaţia se desfăşoară fără probleme pe DN 6, după ce carosabilul a fost curățat de arborii culcați la pământ de vijelie.
Judeţul Giurgiu este sub atenţionare cod portocaliu, fenomenele vizate fiind de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină, dar şi averse ce pot atinge, local, 35 – 40 de litri pe metrul pătrat.
sursă foto: Jurnal Giurgiuvean
Circulaţia pe DN1 între Comarnic şi Buşteni este aglomerată, formându-se deja coloane coloane de maşini. De asemenea, se circulă uşor îngreunat la ieşirea de pe autostrada A1, către DN7, între localităţile Piteşti şi Râmnicu – Vâlcea.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov, se circulă în coloană, bară la bară.
Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care doresc să plece din Capitală către munte sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative: Bucureşti – Târgovişte – Sinaia şi Bucureşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
De asemenea, se circulă uşor îngreunat la ieşirea de pe autostrada A1, către DN7, între localităţile Piteşti şi Râmnicu – Vâlcea, cu o viteză medie de aproximativ 40 km/oră şi se aşteaptă ca traficul să se intensifice în orele următoare.
Dacă într-o zi obişnuită, distanţa dintre Sinaia şi Azuga se parcurge în maximum 20 de minute, zilele acestea e de aşteptat ca pe Drumul Naţional 1, în zona staţiunilor montane, să se circule în coloană de dimineața până seara.
Pentru evitarea aglomerației din zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, conducătorii auto pot avea în vedere și celelalte rute alternative:
- către Braşov: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;
- către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia;
- în zona Bran – Moeciu: A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov; DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.
Folosiți noul pod de la Agigea
De asemenea, polițiștii au mai anunțat și că în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39, între stațiunile de pe litoral, pot apărea blocaje pe segmentul Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Costinești.
La Agigea, capacitatea de circulație este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise.
Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea, conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. Astfel, înainte de ieşirea de pe autostrada A4 în DN39, aceștia se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.
Cum evitați traficul din stațiunile de pe litoral
Pentru a evita traficul din stațiuni, mai ales cozile formate de la podul de la Agigea până în Eforie sau Costinești, poate fi folosită ruta care trece prin Negru Voda – Topraisar, iar de la Murfatlar se poate intra direct pe Autostrada Soarelui.
În ceea ce privește drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un alt punct în care poate să apară aglomerație în a doua parte a zilei este stația de taxare de la Fetești. Pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de numărul mare de automobiliști care doresc să plătească taxa respectivă la casele stației, în sistem cash, recomandăm ca plata să se facă prin sistemele electronice. În acest sens, precizăm că taxa se poate plăti și prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Un amănunt important de care automobiliștii trebuie să țină seama îl reprezintă faptul că se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.
Aglomeraţie și în Vama Giurgiu
Circulaţia rutieră este aglomerată și în Vama Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, unde s-a format o coloană de camioane care se întinde pe o distanţă de cinci kilometri, timpul de aşteptare pentru TIR-uri depăşind trei ore.
Aglomeraţie este şi pe banda pentru autoturisme, în condiţiile în care numeroşi turişti vor petrece minivacanţa de Rusalii în Bulgaria, şoferii fiind nevoiți să aştepte aproape o oră pentru a trece graniţa.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro