„În ceea ce priveşte referendumul, la primul punct noi am reamintit că încă din 2003 noi am cerut eliminarea completă a Ordonanţelor de Urgenţă ca instrument. Acum considerăm că ele trebuie să rămână doar pentru cazurile de calamităţi, stare de război, lucruri de genul acesta, chiar extreme”, a spus Varujan Pambuccian.

El a explicat că orice lege poate fi adoptată rapid de Parlament dacă există voinţă politică, deci OUG-urile ar fi inutile.

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale a mai spus că o altă propunere de care au adus vorba în cadrul consultărilor se referă la moţiunea de cenzură constructivă.

„Noi am mai spus câteva ceva despre lucrurile pe care le-am propus încă din 2003. Moţiunea de cenzură constructivă, pui numele premierului. Dacă moţiunea trece, e considerată şi ca vot de învestitură”, a spus el.

Astfel de mecanisme sunt folosite în alte state din Europa, precum Germania.

Întrebat dacă deputaţii minorităţilor vor susţine o moţiune de cenzură contra Guvernului Dăncilă, Pambuccian a precizat că, aşa cum se întâmplă întotdeauna, fiecare deputat votează cum doreşte astfel de moţiuni.

„Aş spune că grupul este împărţit în două jumătăţi egale”, a adăugat el.

Citeşte şi: Pro România doreşte o revizuire mai amplă a Constituţiei: Dreptul la vot al românilor din Diaspora să fie garantat

Urmărește-ne pe Google News