Specialistă în limba arabă, Mioara Roman a spus că Gaddafi i-a acordat un interviu în  exclusivitate pentru că era frumoasă şi ştia şi limba arabă.

„În anul 1971 l-am însoţit pe Nicolae Ceausescu într-o vizită oficială în Libia. Gaddafi avea pe vremea aceea 27 de ani, iar eu 28. Când ne-am întâlnit el mi s-a adresat în limba engeză, iar eu i-am răspuns în arabă. A fost impresionat că ştiu limba arabă şi m-a simpatizat pe loc. În tipul conferinţei de presă, el îmi făcea semne iar mie îmi era jenă de Ceauşescu. Tot atunci o  americancă i-a cerut să-i acorde un interviu, iar el iniţial a spus că nu ştie limba engleză, şi pentru că ziarista a insistat, el i-a răspuns într-o engleză impecabilă că nu îi acordă nici un interviu ei, pentru că este urâtă şi antipatică şi că singurul interviu mi-l va acorda mie, pentru că sunt frumoasă şi stiu limba arabă. Gaddafi a fost un bărbat care arăta foarte bine, cu o carismă
extraordinară. Mi-a plăcut de el ca bărbat, emana o putere extraordinară”, a declarat Mioara Roman.
Moartea lui Gaddafi intră în tiparul vieţii sale, potrivit declaraţiilor Mioarei Roman, care spune că fostul lider libian şi-a trăit întotdeauna cu multă intensitate viaţa.
„Din păcate, Gaddafi a murit aşa cum a trăit, in extremis. Să nu uităm că el, la 27 de ani, a dat jos un rege, a făcut Revoluţia verde şi a obţinut indepedenţa Libiei. Dar a fi dictator mulţi ani, peste 40 în cazul lui, te face să ajungi în situaţii fatale. Din punctul de vedere al arabilor, el a păstrat ideea în care a crezut şi a luptat până la capăt, dar acest lucru nu este bine, eroul naţional a devenit astfel un dictator. Violenţa in extremis, până la ultima clipă, duce la moarte violentă. A murit aşa cum a trăit, in extremis”, a conchis Mioara Roman.

Urmărește-ne pe Google News