„Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte mulți dintre noi, justiția cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook, luni seară, 13 decembrie.

„Sunt cu totul alături de el și sper ca tocmai justiția, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l și reabiliteze”, a adăugat scriitorul multipremiat în cei 40 de ani de activitate.

Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru postări pe TikTok

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni, 13 decembrie, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-a avut pe rețelele de socializare.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină”, a scris Danileț pe Facebook.

Decizia nu este definitivă.

Urmărește-ne pe Google News