Îşi invita oaspeţii în oraş
Constantinescu este cel de-al doilea preşedinte postrevoluţionar, despre care Dinescu spune că nu avea preferinţe culinare alese. Se pare că fostul şef de stat obişnuia să-şi invite oaspeţii în oraş, unde comandau carne şi cartofi prăjiţi. “Asta mi-a mărturisit un prieten”, s-a justificat Dinescu. El a adăugat, totuşi: “Emil Constantinescu era înnebunit după biscuţii cu compot de piersici, un desert mai rafinat, se mândrea el”.
Iliescu servea invitaţii cu ciorbă de perişoare şi cu ardei umpluţi
Primul preşedinte de după Revoluţie pare să-şi fi păstrat obiceiul de a-şi trata oaspeţii cu bucate nepretenţioase, pe care le oferea şi invitaţilor săi la Cotroceni. “Când au fost nişte copii în vizită la Ion Iliescu (foto), mi-au spus că au mâncat împreună cu preşedintele o ciorbă de perişoare, urmată de ardei umpluţi. Adică acelaşi tip de carne, preparat în două feluri”, a declarat Mircea Dinescu.
Băsescu n-are mari gusturi la mâncare
Despre Traian Băsescu (foto), politician care a fost surprins de presă la nenumărate restaurante cu preparate tradiţionale, Mircea Dinescu a declarat că este mare amator de fripturi. “Traian Băsescu n-are mari gusturi la mâncare”, a afirmat jurnalistul.
Restaurantele, luate la «puricat»
Un proiect nou şi ambiţios vrea să aducă gastronomia bucureşteană pe drumul cel bun. Pe site-ul www.restograf.ro, toţi cei interesaţi de calitatea şi serviciile localurilor din Capitală pot afla, unde se merită cu adevărat să meargă şi unde îi paşte o mare dezamăgire. “Creierul” portalului lansat ieri este George Butunoiu, renumit specialist în Resurse Umane. La proiect s-au alăturat şi foştii miniştri Mircea Cinteză şi Theodor Paleologu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro