Întrebat cu cine ar vrea să-și petreacă timpul pe o insulă pustie, dintr-o listă de oameni politici, Mircea Geoană l-a ales pe fostul său rival de pe scena politică românească. „Eu cu Traian Băsescu aș vrea să trăiesc pe o insulă pustie, că eu aș munci ziua și el ar aduce șprițul noaptea”

Chestionat pe tema alegerilor pierdute în fața lui Traian Băsescu, Mircea Geoană a declarat că a fost trădat de mulți oameni din PSD – care, teoretic, îi erau apropiați -, iar planul din culise a început la Constanța.

„Cam toți cei care au trântit meciul (n.red. alegeri contra lui Traian Băsescu) au ajuns într-o zonă nu prea plăcută a democrației. Nu le dau numele, nu vreau să fac acuzații fără probe. Cine a condus județul Constanța în 2009, de acolo s-a început. (n.red. În 2009, primarul Constanței era Radu Mazăre, iar președintele CJ Constanța era Nicușor Constantinescu. Amândoi erau membri PSD în acel moment).

Lui Marcel Ciolacu i-ar face cadou un apartament la Nordis

În cadrul unui joc de imaginație, Mircea Geoană a fost rugat de Cătălin Măruță să își imagineze că ar face cadouri contracandidaților la alegerile prezidențiale.

„Lui Marcel Ciolacu i-aș pregăti un set de chei de la apartamentul Nordis. Domnului Simion un set de chei de la casele care nu se vor construi niciodată. Domnului Ciucă i-aș oferi două coperți de carte, ca după ce termină cu această campanie să se apuce în sfârșit să scrie beletristică, la nivelul așteptărilor noastre.

Doamnei Lasconi i-aș face cadou o trupă de la NATO, un band american. Avem o fanfară extraordinară. Deci, cadouri simpatice pentru toți”

Mircea Geoană a fost rugat să ofere câte o poreclă contracandidaților săi. „Domnului Ciucă i s-ar potrivi porecla „Da, să trăiți!”. Pentru domnul Ciolacu, porecla ar fi „Mc Donalds de Buzău”. Că acolo consideră dumnealui că se împarte Moldova. Doamnei Lasconi „Regina de Câmpulung”. Domnului Simion „Buldozeristul”. I s-ar potrivi bine episodul de ieri, cu domnul Băluță și domnul Nicușor Dan. Și domnului Orban „Ludovic, nu Viktor”.

Mircea Geoană despre Ion Iliescu: „Rămâne prietenul minerilor”

În martie 2005, presa nota o declarație oferită de Ion Iliescu într-un cadru deloc restrâns.„Spre stupoarea asistenței, la un moment dat, când se discuta un subiect legat de situația parlamentară a PSD, Ion Iliescu a spus că „Mircea Geoană s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor, când s-a dus prin țară și a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”.

Acum, în emisiunea lui Cătălin Măruță, Mircea Geoană a fost invitat să îi pună o poreclă lui Ion Iliescu. „Cu toată lipsa de supărare, cred că tot prietenul minerilor rămâne. Din păcate, cu asta o să rămână”

Întrebat ce calități a avut rivalul său politic Traian Băsescu, iar el nu le are, Mircea Geoană a afirmat că fostul președinte al României este „cel mai natural mincinos”.

„Domnul Ciucă a fost simpatic la întrebarea asta. Băsescu este un combinator profesionist, ceea ce pentru politica românească este o calitate importantă. Este, probabil, cel mai natural mincinos pe care l-am văzut. Bine, o corectăm. A mai avut o calitate care i-a folosit în cei 10 ani de mandat. Acela de a disimula foarte mult. Să stai 10 ani, să fii Petrov, e o calitate care l-a făcut să reziste. A fost un lider care a știut să construiască coaliții contra naturii, oameni cu care nu ar fi avut niciodată treabă. Eu nu aș putea face așa ceva”

Cătălin Măruță l-a întrebat pe Mircea Geoană ce îi reproșează soția. „Soția îmi reproșează că pun munca pe primul plan și că sunt prins în ceea ce fac. Și îmi reproșez asta mai ales față de cei mici. Mănânc seara, prea târziu. Îmi spune că după 19:30 nu am voie să mănânc, dar după 21:00 începe seara….”

Dacă ați fi producător de emisiune, la ce emisiuni i-ați distribui pe contracadidați? „Ciucă, la emisinea „Iartă-mă”, pe George Simion la „Feriți-vă de măgăruș”. Pe doamna Lasconi la „Din Dragoste”. O să vadă trădarea care e prin spate și o să înțeleagă, în curând. Pe Ciolacu la „Serviciul Român de Comedie”. Comedia cu Schengen, cu fonduri. Ludovic Orban la „Jocuri de Putere”, cu Rareș Bogdan, a fost răspunsul lui Geoană.

Urmărește-ne pe Google News