„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, este mesajul transmis de Mircea Geoană.

Citește și: Cine este Mircea Geoană, fostul secretar general adjunct al NATO care a intrat oficial în cursa electorală pentru Palatul Cotroceni

În videoclipul publicat pe rețeaua socială, Geoană promite să fie „un președinte pentru toți românii”, un președinte „al oamenilor, și nu al partidelor”.

Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la prezidențiale la o zi după ce și-a încheiat activitatea la NATO. Marți, 10 septembrie, la sediul alianței de la Bruxelles, a avut loc o ceremonie de despărțire, în cadrul căreia, Geoană a fost decorat cu Serviciul Merituos de către secretarul general al blocului militar, Jens Stoltenberg.

Geoană a fost secretar general adjunct al NATO timp de cinci ani.

Mandatul lui la NATO expira pe 1 octombrie, însă alianța a anunțat pe 3 septembrie că Mircea Geoană l-a înștiințat oficial pe secretarul general că se va retrage din funcție pe 10 septembrie.

Informații despre intenția sa de a candida la Președinția României circulă în spațiul public de multă vreme, însă până acum nu au fost confirmate oficial de Mircea Geoană.

Primul tur al scrutinului prezidențial va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea tur este programat pe 8 decembrie. Între cele două tururi, pe 1 decembrie, au fost fixate alegerile parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News