El nu s-a pronunțat direct împotriva căsătoriilor între homosexuali, dar a precizat că deocamdată România nu este pregătită în acest sens.

„Cred cu tărie în respectul faţă de toţi semenii noştri. Dacă au o preferinţă diferită, dacă au sensibilităţi diferite, ei trebuie respectaţi şi nu trebuie condamnaţi. Cred de asemenea că nu trebuie ca un subiect de acest gen, care e încă sensibil pentru noi, să devină un subiect politic şi care este, într-un fel, în conflict în societate, cu alte curente din societate care sunt mai conservatoare, mai tradiţionale, mai pe familie tradiţională”, a spus Mircea Geoană la Digi24, potrivit news.ro.

„De aceea, tot respectul meu pentru toţi cei care au preferinţe diferite, de orice fel, absolut de orice fel, de religie, de preferinţă sexuală, tot respectul şi protecţia pentru dânşii dar trebuie să facem lucrurile astea atunci când societatea este confortabilă să facă”, a adăugat el.

Mircea Geoană consideră că „trebuie lucrat cu respect” și că „toţi cei care au preferinţe de altă natură” sunt români ca oricare alții și trebuie protejaţi

„Să avem grijă de dânşii şi nu trebuie condamnaţi. În această etapă cred că mai trebuie puţin timp ca să ajungem la o concluzie care să permită… Cred că formule legale care să permită aceste lucruri se găsesc, nu mergând atât de repede, atât de departe. Cred că societatea nu este pregătită pentru aşa ceva”, a mai punctat el.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL, au decis pe 4 iulie când vor fi alegerile prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur – pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Până în acest moment, cei care au anunțat că vor candida la Președinția României sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Mircea Geoană.

Urmărește-ne pe Google News