„La nivel personal decizia mea este luată, la nivel politic și instituțional, trebuie să respect regula jocului la NATO și anunțul formal și oficial o să îl fac în momentul în care îmi termin mandatul (n.r. – NATO) și acest lucru se va termina în perioada imediat următoare”, a spus Mircea Geoană, potrivit News.ro.

Publicația Politico a dezvăluit, acum câteva zile, citând surse din NATO, că Mircea Geoană urmează să renunțe la postul de secretar general adjunct al Alianței pentru a candida la alegerile prezidențiale din România.

„Este o chestiune de bucătărie internă la noi (la NATO), lucrurile sunt discutate la nivelul conducerii NATO, la nivelul viitoarei conduceri a NATO, suntem într-o fază în care trebuie să luăm împreună o decizie și, în clipa în care  lucrurile vor fi clare, voi face un anunț public, o decizie la o candidatură eventuală pe care o voi anunța, dacă toate lucrurile sunt puse la punct, pentru președinția României”, a mai spus el.

El a precizat că „nu e o decizie uşoară”, completând că „este o decizie care implică, la nivel personal, de familie, de prieteni, de oamenii care mă susţin, responsabilitate, nu te joci cu lucrurile astea”.

Mircea Geoană a mai declarat: „România este pregătită pentru o schimbare importantă şi aceste alegeri prezidenţiale sunt probabil cele mai importante pe care le-am avut în ultimii, dacă nu 35, măcar 20 de ani”. 

„Cred că întrebarea fundamentală, la aceste alegeri, este ce viitor alegem pentru România, pentru că în momentul de faţă avem în faţă mai multe viitoruri posibile”, a mai declarat Mircea Geoană.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News