„Vom vedea. Trebuie să termin job-ul de la NATO şi avem de pregătit un summit de la Washington care este atât de important pentru noi toţi. Pentru asta sunt plătit şi acesta este job-ul meu oficial. După aceea, evident, după iulie, după ce vom avea acest summit de mare succes de la Washington, voi putea să iau deciziile şi să comunic ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani deja la NATO, un mandat foarte frumos şi care m-a învăţat foarte multe lucruri”, a afirmat Geoană, aflat la Constanța, citat de news.ro.
El a menționat că nu va pleca împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la 1 octombrie, ci poate chiar mai devreme, în timp ce alegerile prezidențiale au fost programate pentru luna septembrie.
„În clipa de faţă, singurul lucru pe care nu putem să-l facem eu şi secretarul general este să plecăm amândoi în acelaşi timp. Deci, pentru mine sunt două variante pentru a nu pleca amândoi în acelaşi timp, să plec fie mai devreme, fie mai târziu”, a mai punctat Mircea Geoană.
Acesta a mai precizat că nu poate comenta șansele pe care le are Klaus Iohannis să devină secretar general al NATO în locul lui Jens Stoltenberg, după ce șeful statului a anunțat că va candida la acest post: „Nu comentez. E o chestiune pe care aliaţii o decid. Este dreptul lor exclusiv. E singura chestiune în care secretarul general sau eu nu avem niciun fel de rol şi nici nu dorim să comentăm un astfel de subiect”.
Mandatul lui Mircea Geoană la NATO expiră în octombrie, după alegerile prezidențiale. Libertatea a scris încă de acum doi ani, citând surse din anturajul fostului lider PSD, că Geoană se gândește să candideze la Președinția României ca independent, dar deocamdată nu a anunțat nimic.
În cel mai recent sondaj INSCOP, din 31 ianuarie, Mircea Geoană a rămas favorit în intențiile de vot la prezidențiale.
Care este calendarul alegerilor din acest an:
- 9 iunie – europarlamentare și locale
- 15 și 29 septembrie – prezidențiale
- 8 decembrie – parlamentare