„Este o întrebare foarte importantă la care trebuie să dau un răspuns foarte clar. Răspunsul este format din trei puncte. Unu, neamurile nu ţi le alegi, fiecare este responsabil pentru faptele sale. Doi, nimeni nu este deasupra legii şi trei, niciun fel de clemenţă, pentru nimeni, poate fi din familia mea sau din altă parte, ca preşedinte niciun fel de clemenţă, cine a încălcat legea trebuie să plătească şi fiecare este responsabil pentru deciziile sale” a spus Mircea Geoană la ProTV, potrivit news.ro.

Ionuţ Costea a fost condamnat în mai 2023 la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, alături de fostul ministru al finanţelor Sebastian Vlădescu, în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Mai precis, a fost găsit vinovat în dosarul mitei de 20 de milioane de euro pe care compania austriacă Swietelsky a dat-o unor oficiali români şi unor persoane influente, ca să-şi asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru tronsonul respectiv.

Pentru că nu a fost găsit de polițiști la domiciliu, Ionuţ Costea a fost dat în urmărire internaţională pe 29 mai 2023. În ianuarie anul acesta, el a fost localizat în Turcia.

Pe 21 mai anul acesta, ministrul justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că nu se știe când va fi extrădat fostul preşedinte al Eximbank şi cumnatul lui Mircea Geoană, dar a precizat că procedura este în derulare.

Urmărește-ne pe Google News