„0,84% din lucrarea mea de doctorat, făcută pe bune acum 20 de ani, este în zona de plagiat. 0,84% dintr-o teză de acum 20 de ani de zile. Asta spune totul din punctul meu de vedere. În rest, cum împachetezi, cum vrei să o comunici într-o logică preelectorală, e altă discuţie. 0,84%, făcută pe bune, muncit la ea, aşa cum am făcut de-a lungul vieţii mele (…) Am măsurat-o patru softuri – 0,84%”, a declarat Mircea Geoană, la Digi 24, joi seară.

Acesta a continuat: „Dacă asta e o problemă, înseamnă că discutăm despre altceva. 0,84% e 0,84% în orice instanţă, în orice circumstanţă. Deci e un subiect care evident că are o anumită logică”.

El a subliniat că este „interesant” că abia acum, după 20 de ani de la scrierea lucrării de doctorat, teza sa a intrat în atenţia publică.

„Timing-ul este interesant. 0,84% asta vreau să rămână ca cifră. E o teză de 20 de ani. E interesant timingul, da. Nu este interesant? Mie mi se parte foarte interesant. Nimic nu mă surprinde în această campanie concertată împotriva mea din multe direcţii, care a un singur scop să oprească un independent să ajungă acolo unde românii doresc să ajungă”, a mai completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, potențial candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a plagiat prin traducere în lucrarea sa de doctorat, denumită „Evoluții în zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru integrarea României în structurile euroatlantice”, potrivit unei investigaţii publicate de jurnalista Emilia Şercan în PressOne. Ulterior, într-o postare pe Facebook, Geoană a susținut că este vorba despre „o acuzație falsă”, venită în contextul informațiilor despre o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne pe Google News