Întrebat dacă dispune de persoane de încredere care să se asigure că voturile vor fi numărate corect în cele aproximativ 18.000 de secții de votare, Mircea Geoană a răspuns că există „un număr mare de voluntari” care doresc să meargă acolo şi s-a arătat convins că va avea reprezentanţi în toate secţiile.

„Întrebarea pe care tu mi-o pui, şi mi-o pun oamenii, toată lumea mă întreabă, pleacă de la ipoteza că în România se fură în alegeri şi treaba asta mă înfurie în mod cumplit, nu că m-ar fura pe mine. M-au mai furat o dată, nu asta-i problema! Pentru mine este totalmente inacceptabil ca în 2024 încă să vorbim măcar de suspiciunea că se fură alegerile”, a afirmat Mircea Geoană, potrivit news.ro.

El a criticat sistemul electoral din România, pe care l-a catalogat ca fiind „din secolul XIX, cu buletine tipărite fără contabilitate, cu ştampilă, cu saci”.

„Va fi o demonstraţie a faptului că unu: sper să se fure puţin sau deloc, dacă se poate, şi doi: că există loc pentru un alt fel de a face politică. Sper din toată inima ca tentaţiile trecutului să fie măcar atenuate, dacă nu să dispară în acest moment, pentru că oamenii ştiu: mai devreme sau mai târziu tot se află ce s-a întâmplat şi legea românească, cât de imperfectă este ea, tot funcţionează”, a adăugat Mircea Geoană.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL, au decis pe 4 iulie când vor fi alegerile prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur – pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Până în acest moment, cei care au anunțat că vor candida la Președinția României sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Mircea Geoană.

Geoană a pierdut alegerile din 2009. PSD a acuzat fraudă electorală

Fostul adjunct al NATO s-a referit în emisiunea de la Antena 3 la alegerile prezidențiale din 2009. După primul tur, președintele în exercițiu Traian Băsescu (PDL) a fost votat de 32% dintre alegători, urmat de Mircea Geoană (președinte PSD) cu 31% și Crin Antonescu (președinte PNL) cu 20%, potrivit datelor AEP.

În turul II au intrat Traian Băsescu și Mircea Geoană, iar candidatul PSD i-a făcut o vizită lui Sorin Ovidiu Vîntu înainte de dezbaterea finală televizată. Această vizită a fost folosită de Băsescu pentru a sugera că Geoană a fost influențat de interese oligarhice.

Alegerile din 2009 au fost câștigate la limită de Băsescu, deși exit-poll-urile îl dădeau câștigător pe Geoană, iar PSD a acuzat fraudă electorală, în special în secțiile de votare din diaspora.

Urmărește-ne pe Google News