Deși și-a anunțat candidatura ca independent, Mircea Geoană conduce, cu o cotă de 1,8, în topul prezidențiabililor, la pariuri, și, în opinia unei firme de pariuri prezente pe piața din România, are cele mai mare șanse să ajungă la Cotroceni.

Locul al doilea îi revine, potrivit respectivei platforme, lui Marcel Ciolacu, liderul PSD având o cotă de 3. Podiumul îl încheie Elena Lasconi, candidatul USR, cu o cotă de 4. Pe poziţia a patra se află președintele AUR, George Simion, cu cotă de 8,5.

Liderul liberal Nicolae Ciucă, ocupă poziţia a cincea (cotă 15), pe poziția a şasea se află Diana Şoşoacă (25), urmată de Ana Birchall (cotă 50), Cristian Diaconescu (100) şi Cristian Terheş (250).

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 24 noiembrie. Cel de-al doilea tur, în care se vor confrunta primii doi clasaţi, se va desfășura pe 8 decembrie. Campania electorală începe în 25 octombrie.

Mircea Geoană: „România are nevoie de lideri care să asculte”

Mircea Geoană a anunțat oficial, miercuri, 11 septembrie, că va candida pentru alegerile prezidențiale. Fostul secretar general adjunct al NATO a făcut anunțul printr-un mesaj publicat pe Facebook, alături de un videoclip.

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune, are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, este mesajul transmis de Mircea Geoană.

Urmărește-ne pe Google News